Zieke prins uit Horst wil dat alle activiteiten doorgaan

© website D'n Dreumel
Prins Lars I van carnavalsvereniging D'n Dreumel uit Horst wil ondanks zijn ernstige ziekte dat alle activiteiten doorgaan.
Er zijn ondanks dat wel wat aanpassingen in het programma. De keuzes zijn door de carnavalsvereniging in goed overleg met Prins Lars en Prinses Cindy gemaakt.

Leukemie
Zaterdag 26 januari werd Lars Thijssen uitgeroepen tot prins van carnavalsvereniging D'n Dreumel. In dat weekend kreeg hij ook onverklaarbare klachten. Maandag ging hij meteen met zijn vrouw naar de dokter. Die stuurde hem door naar een specialist in het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken bleek dat Thijssen een vorm van leukemie heeft.

Toch prins
Ondanks het slechte nieuws voelt Lars Thijssen zich hoe dan ook de prins dit jaar. Vorst van D'n Dreumel, Pim Minkenberg, zal bij afwezigheid van de prins de ceremoniële taken waarnemen.

Geen receptie
Alle activiteiten zullen doorgaan zoals deze nu zijn gepland, met uitzondering van de receptie op 16 februari. In plaats van de receptie zal er een ledenbijeenkomst worden georganiseerd waarbij de leden van D'n Dreumel als vereniging, inclusief partners, een besloten samenkomen hebben.

Afwezigheid
Bij elke gelegenheid zal er aandacht besteed worden aan de eventuele afwezigheid van Prins Lars, Prinses Candy en de adjudanten. De uittrekkende groep zal met het bestuur ook de recepties van carnavalsverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas blijven bezoeken en D'n Dreumel vertegenwoordigen.

Optocht
De prinsenwagen van Lars I zal niet te zien zijn in de optocht van dit jaar. Tijdens de carnavalsdagen zal de uittrekkende groep carnaval blijven vieren en D'n Dreumel presenteren.
"We zijn van mening dat we door de aanpassingen op gepaste wijze invulling geven aan deze ongebruikelijke situatie", aldus de carnavalsvereniging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!