Brand in jachthaven Wessem onder controle

Brand in jachthaven Wessem, 15 januari 2015. © ANP
De grote brand in de jachthaven Comfortparc in Wessem is onder controle.
Dat betekent dat het vuur zich niet verder zal uitbreiden. Het zal nog een paar uur duren voordat alle branden jachten en woonboten zijn geblust of gedoofd.
Uitbranden
De brandweer laat de schepen uitbranden. Ze worden als verloren beschouwd. Het gaat om enkele tientallen jachten en luxe woonboten. Het vuur woedt op twee plaatsen, aan twee verschillende steigers van de jachthaven.

Moeizaam
Bij het bestrijden van het vuur zijn 60 tot 70 brandweerlieden en mensen van ondersteunende diensten betrokken. Het bestrijden van de brand gaat moeizaam. Een brandweerwoordvoerder: "We sturen onze mensen niet de steigers op omdat we niet weten of die het houden.''

De brand ontstond donderdagochtend even na 4:30 uur door nog onbekende oorzaak.

Geen gevaarlijke stoffen

De eerste metingen van de brandweer heeft uitgewezen dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld asbest, zijn vrijgekomen. Er komen wel meldingen binnen van rookoverlast. Mensen krijgen het advies uit de rook te blijven. De raad om ramen en deuren dicht te houden, is rond 7:40 uur ingetrokken,

Wegen dicht

De wegen in de directe omgeving van de Waage Naak zijn afgesloten. De officiële inzet van L1Radio als calamiteitenzender werd om 7:40 uur beëindigd.
Informatienummer gemeente
De gemeente Maasgouw, waar Wessem onder valt, is vanaf 7:30 uur bereikbaar voor vragen via nummer 0475 - 852500.
Brand jachthaven Wessem, 15 januari 2015. © ANP
L1-verslaggever Nils Rompen in de jachthaven in Wessem