Rens Raemakers wil graag langer Kamerlid blijven

© iStock/D66
Het Limburgse Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) wil na deze periode graag doorgaan. Het parlementaire werk bevalt hem zo goed dat hij er nog een periode aan vast wil knopen.
Dat zei de politicus zondag in het L1-radioprogramma Stemmingmakers.

Winst

De uit Neer afkomstige Raemakers maakte in maart 2017, dankzij de forse verkiezingswinst van D66, zijn debuut in de Kamer. In de fractie neemt hij jeugdzorg, armoedebeleid en de participatiewet voor zijn rekening.
Snoepwinkel
Aanvankelijk voelde hij zich in politiek Den Haag als een kind in een snoepwinkel. "Je weet niet wat je overkomt als de premier je werkkamer komt binnengelopen. Dat is een machtig moment", aldus het jongste Kamerlid (27). "Maar het speelkwartier is voorbij."

Lobby
Aan de zogenoemde Limburg-lobby heeft hij weinig boodschap. "Ik houd me bezig met zaken uit mijn portefeuille. Ik voel me Limburger, maar kan niet over alle Limburgse onderwerpen op de trom slaan."
Als lid van de coalitie is Rens Raemakers voorstander van de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. "Dat staat in het regeerakkoord en daar heb ik voor getekend."

Boek

Momenteel werkt hij aan een boek over zijn gewonnen strijd tegen kanker. Dat zal in het najaar verschijnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!