Oppositie Landgraaf: 'Merendeel vond het niet moeite waard'

Het merendeel van de inwoners van Landgraaf vond het niet de moeite waard om te komen opdagen bij het referendum over een herindeling met Heerlen.
Zo reageert de oppositie op de opkomstcijfers. Een kleine 44 procent van de inwoners kwam woensdag naar de stembus. Van hen sprak 78 procent zich uit tegen een herindeling met de buurgemeente.

Geen idee

"Dat betekent dat we van een merendeel van de bevolking niet weten wat ze ervan vinden", zegt fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA. "Die vonden het blijkbaar niet de moeite waard om hun stem te laten horen."

Niet opdagen

De oppositie is voorstander van een fusie met Heerlen. Afgelopen periode hebben ze forse kritiek geuit op het handelen van het gemeentebestuur. Dat drong erop aan om tegen een herindeling te stemmen. Uit protest kwamen de partijen daarom niet opdagen bij de uitslagenavond.

Misleiding

Ook de 'Stichting Voor Fusie!' haakt aan op de opkomstcijfers. "Tweederde van de bevolking liet zien niet mee te willen doen aan de misleiding van het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf", zo schrijft de protestclub in een persbericht. Ze hoopt erop dat Den Haag dit meeneemt in haar besluitvorming.