Heerlen werkt aan digitale munt: 'Proces niet verstoren'

© iStock
De gemeente Heerlen ontwikkelt een eigen digitale munt, het 'Heerlen Blokchain Initiatief'.
De bedoeling is dat inwoners gaan meehelpen in, bijvoorbeeld, de groenvoorziening. Ze krijgen daar digitale munten voor terug, die alleen bij deelnemende Heerlense ondernemers in te wisselen zijn.

Primeur voor Heerlen
De gemeente heeft de afgelopen weken alle ondernemers schriftelijk en persoonlijk benaderd. Ook is er komende woensdag een informatieavond en dan moet blijken of genoeg ondernemers het initiatief zien zitten. Voor zover bekend zou Heerlen de eerste gemeente in Nederland zijn die een eigen digitale munt krijgt. De Smart Services Campus in Heerlen is bij het project betrokken.

Wordt groots
Wethouder Charles Claessens wil nog niet te veel kwijt. "Als het gaat lukken, wordt het iets groots. Maar ik wil het proces nu niet verstoren, want er zijn nog wat zaken die uitgezocht worden." In een mail aan de ondernemers staat dat de gemeente de burgers meer verantwoordelijkheid wil geven en meer wil betrekken bij de stad. Ook wil het de lokale economie stimuleren.

"Dit is zeker de moeite waard, maar je moet wel een brede groep ondernemers hebben die hiermee begint", zegt Emile Spierts van Centrumorganisatie 'Heerlen Mijn stad'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!