1Lunch: Matje af voor lijfsbehoud

© ANP
* 'Tenten vol hennepplanten'* Dag des oordeels in liquidatiezaak* Huis uit na flinke brand
'Tenten vol hennepplanten'
In Peij heeft de politie een flinke drugsvangst gedaan. In een huis, waar volgens de burgemeester een gezin met twee kleine kinderen woont, werd een grote hennepkwekerij opgerold. Er werden 'tenten vol met hennepplanten' gevonden. 'Levensgevaarlijk', zo twittert een boze burgemeester. Lees hier meer.
Dag des oordeels in liquidatiezaak
Het is de dag des oordeels voor de drie verdachten van de moord op Sven Prins. In 2015 werd hij na een wilde achtervolging geliquideerd in Brunssum. De verdachten horen rond 13:30 uur welke straf ze krijgen van de rechter. 1Limburg houdt je op de hoogte. Lees hier meer.
De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © Beeld: archief L1
Matje af voor lijfsbehoud
De eredivisievoetballer met het meest besproken kapsel scheert zijn matje af als dat zou betekenen dat Roda in de eredivisie blijft. Dat verklapt beroepspositivo Nathan Rutjes in gesprek met horeca-agent Rob Geus en acteur Jeremy Sno. De twee spraken de voetballer en legden hem het vuur aan de schenen. Lees hier meer.
Velden gebukt onder reeks inbraken
Een ware inbraakgolf in Velden: daar zijn in de afgelopen dagen meerdere woningen én campers opengebroken. De daders zijn in geen velden of wegen te bekennen. De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien, op om zich te melden. Lees hier meer.
Huis uit na flinke brand
De brandweer moest vanochtend in alle vroegte uitrukken voor een felle woningbrand in Kerkrade. Tien huizen werden ontruimd. Door de brand was er in de getroffen panden geen stroom en gas. De gedupeerden werden tijdelijk opgevangen bij een fitnesszaak. Lees hier meer.
© Track 88