Toegankelijkheid sporthal in Sevenum kan goedkoper

Sporthal De Kruisweide in Sevenum kan voor 95.500 euro toegankelijk gemaakt worden voor mindervaliden.
Dat is minder dan de 130.000 euro die het gemeentebestuur van Horst aan de Maas eind vorig jaar nodig dacht te hebben voor benodigde aanpassingen voor gehandicapten. De gemeenteraad, die dat bedrag in december te hoog vond, beslist in april over het nieuwe voorstel.

Lottum

Het college van B & W stelt tegelijkertijd voor ook de gymzaal in accommodatie De Smetenhof in Lottum beter toegankelijk te maken. Momenteel is de sportzaal alleen bereikbaar via een trap. Door het installeren van een platformlift kunnen ook mensen die minder goed ter been zijn de gymzaal betreden. De aanpassingen in De Smetenhof moeten 40.500 euro kosten.

Liften

De bedoeling is De Kruisweide in Sevenum te voorzien van drie verschillende liften. Een plateaulift bij de hoofdingang om de kantine te bereiken. Een rolstoellift om vanuit de kantine bij het toilet voor mindervaliden te komen. En een cabinelift waarmee de bovenste verdiepingen bereikbaar zijn.

Toegankelijkheid

Na uitvoering van de aanpassingen in De Kruisweide in Sevenum en De Smetenhof in Lottum zijn volgens Horst aan de Maas alle gemeentelijke gebouwen toegankelijk voor mindervaliden.

Genegeerd

De gemeenteraad nam het wethouder Ger van Rensch (Accommodaties, CDA) eind vorig jaar kwalijk dat een advies om noodzakelijke aanpassingen aan De Kruisweide voor mindervaliden was genegeerd. Dit terwijl een bureau adviseerde dit wel te doen voor 27.000 euro. Bovendien vond de raad het verschil tussen die 27.000 euro en voorgestelde 130.000 euro te groot. Volgens Van Rensch was in de variant van 27.000 euro echter geen sprake van een (duurdere) cabine- maar plateaulift.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!