Het L1NWS van donderdag 5 oktober

© L1
* Massale deelname aan onderwijsstaking in Den Haag* Verwarde spookrijder rijdt tientallen kilometers tegen het verkeer in * MVV en Fortuna zwaar gehavend door interland-verplichtingen van spelers

Massale deelname aan onderwijsstaking in Den Haag

Het is duidelijk waar het de leraren om gaat. Daarom was de stakingsbereidheid ook groot en kwamen 50-duizend meesters en juffen in Den Haag bij elkaar. (Bekijk de video)
Verwarde spookrijder rijdt tientallen kilometers tegen het verkeer in Levensgevaarlijke taferelen vannacht op de A76 tussen Geleen en Heerlen. Een Duitse spookrijder reed ruim 30 kilometer tegen het verkeer in. Uiteindelijk slaagde politie pas bij in Aken erin om de automobilist tot stoppen te dwingen. Dat er geen ongelukken zijn gebeurd, mag een wonder heten. (Bekijk de video)

'Q4-plannen hadden geen visie en werden amper geëvalueerd'

Cultuurwijk Q4 in de binnenstad van Venlo. Van drugsbuurt naar hippe kunstwijk, tenminste dat was de bedoeling. Maar inmiddels is er geen buurt waar zóveel onderzoeksrapporten over geschreven zijn. Een derde rapportage is hard in het oordeel: gebrek aan visie, geen samenwerking en controle van de gemeenteraad ontbreekt. Ondertussen proberen de ondernemers die er nog zitten er maar het beste van te maken. (Bekijk de video)
Brightlands campussen goed voor Limburgse economie goed voor Limburgse economie
De provincie Limburg moet blijven investeren in de vier Brightlands campussen. Dat staat in een analyse van de Limburgse economie. Volgens de onderzoekers trekken de onderzoekscentra veel nieuwe bedrijven aan. Vooral beginnende ondernemers vestigen zich er graag. (Bekijk de video)

MVV en Fortuna zwaar gehavend door interlandverplichtingen van spelers

Een sterk vermagerde selectie voor Fortuna en MVV morgenavond. In Maastricht missen ze twee verdedigers en de Fortunezen missen twee aanvallers. En dat heeft alles te maken met de internationale wedstrijden waarbij spelers voor hun eigen land uitkomen. En dus wordt het flink puzzelen voor de trainers. (Bekijk de video)
Lieke Martens belangrijk bij Barcelona belangrijk bij Barcelona
Lieke Martens maakte gisteravond haar debuut met Barcelona in de Champions League. En met succes. Martens zorgde in Noorwegen voor de openingstreffer. (Bekijk de video)
Bekijk de hele uitzending op L1.nl.