Maatregelen tegen hitte bij Essential Outdoor

© L1
Het Essential-festival in Heerlen heeft vanwege het zomerse weer maatregelen genomen om bezoekers zo veel mogelijk te beschermen.
Op de eerste plaats worden alle bezoekers uitgenodigd om vooral een waterpistool mee te nemen.

Zonnebrand
Daarnaast is er gezorgd voor extra schaduw op het Coriopolis-terrein, vlakbij de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ook is er koeling gehuurd voor een van de danstenten, en zijn er mensen van KWF Kankerbestrijding die zonnebrandcreme uitdelen.

Verwachtingen

Volgens de organisatie stevent Essential Outdoor zaterdag af op een recordaantal van 10.000 bezoekers, al wist de afgelopen jaren een vergelijkbaar aantal bezoekers het festival te vinden. Op tien verschillende podia staan er in totaal zo'n 100 artiesten. Onder meer Jebroer, Mr. Polska, Mental Theo, The Darkraver, Famke Louise, Jay Hardway, Brennan Heart en Sevn Alias staan er zaterdag op het podium.

Voor zaterdag worden temperaturen van zo'n 26 graden verwacht. Kijk voor het uitgebreide weeroverzicht op 1limburg.n/weer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!