Enexis plaatst noodaggregaten

Netbeheerder Enexis heeft generatoren laten aanrukken vanwege de stroomstoring die Maastricht woensdagavond trof.
Dat twittert het nutsbedrijf. Om 01:00 uur donderdagmorgen zaten nog zo'n 2500 adressen zonder stroom. Omdat die niet snel via een omleiding in het netwerk te bereiken zijn, komt er een noodstroomvoorziening.

Generatoren
De Veiligeidsregio Limburg Zuid meldt dat die adressen in het gebied tussen het station en de Maas rond 5:00 uur in de ochtend weer stroom krijgen zodra de generatoren zijn aangesloten op het net,

Geluidsoverlast
De twee aggregaten worden tussen 3:00 uur en 5:00 uur aangesloten, waarvoor de spanning weer tien minuten van het net moet. Een van de twee apparaten wordt neergezet bij de vloerenzaak aan de Akerstraat, en zal volgens de veiligheidsregio voor wat geluidsoverlast voor omwonenden zorgen.

Edisonstraat

Rond 21:20 viel de elektriciteit uit op zo'n 16.000 adressen aan de oostoever van de Maas in Maastricht, in delen van Berg en Terblijt, Cadier en Keer en Valkenburg. De oorzaak was een brand in een elektriciteitshuisje aan de Edisonstraat.

Nachtwerk

Monteurs van Enexis hadden even voor 23:00 uur een groot deel van de aansluitingen weer terug op het net. Zo'n 6000 adressen in de Maastrichtse wijken Wyck, Ceramique en Heugemerveld moesten het vooralsnog met kaarsjes doen. In de uren daarna werden nog eens ruim 3000 adressen weer aangesloten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!