Minister Ploumen is de Engel van het jaar

Lilianne Ploumen krijgt de titel Engel van het Jaar. © Perspectief.nu
Lilianne Ploumen, de uit Maastricht afkomstige minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, is uitgeroepen tot Engel van het Jaar 2014.
Dat is een jaarlijkse onderscheiding van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (CU). Bedoeld voor een politicus die zich heeft ingezet voor christelijke idealen, zonder lid te zijn van een christelijke partij.

Kledingindustrie
Ploumen krijgt de onderscheiding voor 'haar niet aflatende inzet voor een veiligere kledingindustrie in Bangladesh', zeggen de CU-jongeren.
Na de ramp met kledingfabriek Rana Plaza in 2013 bleef zij grote modeketens onder druk zetten om nabestaanden financieel te steunen en betere werkomstandigheden af te dwingen. Bij de ramp kwamen meer dan 1100 textielarbeiders om het leven.

Vereerd

Ploumen zegt zich vereerd te voelen dat ze Engel van het Jaar is geworden. "Die draagt er hopelijk toe bij dat de aandacht voor de problemen in de textielsector niet verslapt", zegt de minister.

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Myrthe Hilkens (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Fleur Agema (PVV).