Dierenpartij wil dierenleed bij voetbalderby voorkomen

© Jeffrey (1Limburg)
Een opmerkelijk verzoek van de Limburgse Partij voor de Dieren. De partij roept supporters op die naar de voetbalclash tussen Roda JC en MVV gaan om vooral geen vuurwerk af te steken.
"Supporters weten niet wat ze met vuurwerk aan dierenleed aanrichten", zegt fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren Limburg.

Nodeloos dierenleed

Komende donderdag wordt de beladen wedstrijd om promotie tussen MVV en Roda in de Geusselt gespeeld. Voetbalminnend Limburg loopt hier warm voor, maar dat mag volgens de politieke partij niet ten koste van nodeloos dierenleed gaan.

Vuurwerk

De partij weet dat er bij eerdere wedstrijden van de Sterrendragers flink wat vuurwerk werd afgeschoten. En dit is niet goed voor broedende vogels. Zo werden nesten verlaten en werden jonge vogeltjes aan hun lot overgelaten.

Voetbalfeest

De Partij voor de Dieren roept het bestuur van MVV, de gedeputeerde en de burgemeester op ervoor te zorgen dat de derby binnen de grenzen van de wet blijft. "Wij hopen dat het een leuke, spannende en faire wedstrijd wordt, en mag de beste winnen. Maar ook zonder vuurwerk kan het een prachtig voetbalfeest worden", aldus Plusquin.