Buurtbemiddeling Venlo zet jongeren in

Buurtbemiddeling Venlo gaat jongeren als bemiddelaar inzetten. De stichting heeft een werkgroep opgericht die moet onderzoeken of dat uitvoerbaar is.
Dit jaar nog moet daar meer duidelijkheid over zijn. Dat zegt coördinator Marcel van Vliet van Buurtbemiddeling Venlo.
Puberleeftijd
De jongeren krijgen dan training en gaan een cursus volgen. Ze gaan zich richten op bijvoorbeeld overlast van hangjongeren of jongeren op straat waar buurtbewoners op wat voor manier dan ook last van hebben. "Het gaat dan om jongeren in de puberleeftijd", zegt Van Vliet.

Verschil in hiërachie
"Die bieden we een cursus aan. Een wijkagent kan ook op die jongeren af stappen, maar dat werkt niet altijd. Die spreekt een andere taal en het verschil in hiërarchie is meteen duidelijk. Dat heeft niet altijd het gewenste effect. De belevingswereld van jonge bemiddelaars ligt in zo’n gevallen vaak veel dichterbij."

Meer conflicten
Buurtbemiddeling Venlo handelde vorig jaar 130 conflicten af. In 2013 waren dat er 98. Van Vliet: "Ik zeg niet dat er per se meer ruzies of conflicten zijn. Mensen weten ons waarschijnlijk beter te vinden." Van die 130 conflicten leidt bemiddeling volgens Van Vliet in zeventig procent van de gevallen tot een structurele verbetering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!