Waarschuwing voor onweer en zware windstoten

© iStock
Herfstachtig weer trekt dinsdag over de provincie. Halverwege de middag ontstaan enkele onweersbuien. Het gaat dan ook stevig waaien waarbij het verkeer last kan krijgen van zware windstoten.
Volgens Meteo Limburg krijgt Limburg mogelijk te maken met zware windstoten van ruim 75 kilometer per uur. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven.

Drukke spits

Door het onstuimige weer met veel regen en harde wind krijgen we dinsdag te maken met een drukke ochtend- en avondspits. Dat verwachten de ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID). "De pinksterdagen zijn voorbij en na het extra lange weekend vangt het normale leven weer aan. De ochtendspits op dinsdag is altijd al vrij druk maar de neerslag en stevige wind zullen voor extra drukte zorgen'', aldus de VID dinsdag.
Vooral vrachtverkeer en auto's met aanhanger zullen last hebben van de zware windstoten. Lees de actuele verkeerssituatie op de Limburgse wegen.

Herfstachtig

Daarmee komt er even een einde aan het overwegend zonnige lenteweer. Dinsdagmiddag laat de zon zich nog wel even zien, maar de temperatuur zal op de 18 graden blijven steken. Later in de middag neemt de wind toe, komen regen- en onweersbuien opzetten en koelt het verder af.
Ook woensdag bereikt de thermometer de 20 graden niet. Hoewel het dan het grootste deel van de dag droog blijft, blijft de temperatuur op hooguit 19 graden steken.

Lentezon terug

In de dagen daarna komt het lenteweer terug. Met in het weekend zelfs mogelijk weer tropische temperaturen. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.