JOVD is boos: 'Pot met goud' niet naar Toverland

© Flickr/Maliboy/CC BY-ND 2.0
De JOVD Limburg is boos over de lening voor attractiepark Toverland in Sevenum.
De provincie verstrekt een lening van twee miljoen euro voor de uitbreiding van het park. Ook krijgt Toverland nog eens twee miljoen van investeringsbank LIOF en een miljoen van het Limburgse MKB Fonds. Belachelijk, vindt de jongerenorganisatie van de VVD.

Sprookje
De partij spreekt van concurrentievervalsing. Ze vindt het niet eerlijk dat de overheid geld uittrekt voor het financieren van pretparken.

"Als dergelijke uitbreidingen lucratief zijn, dan zijn er ook genoeg private investeerders die willen investeren", aldus voorzitter Guiseppe Noteborn. "Het enige magische aan dit sprookje is dat er schijnbaar een pot met goud op het gouvernement in Maastricht staat."
© MGL/Stefan Koopmans
Terugbetalen
De jongeren van de VVD willen dat het geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld de wegenbelasting te verlagen. Het geld van de provincie is een lening. Toverland moet het bedrag terugbetalen.

CDA-jongeren boos
Het CDJA Limburg is op haar beurt trouwens weer boos op de JOVD vanwege de kritiek. Ze vinden de lening een prima investering.

"Het wordt voor toeristen aantrekkelijker om langer in Limburg te blijven. We begrijpen niet dat onze collega’s deze kansen niet inzien", reageert de partij in een persbericht.

Avalon
Toverland maakte deze week de uitbreidingsplannen bekend. Het pretpark in Sevenum krijgt een nieuw themagebied, met onder meer een enorme achtbaan.