Geschrokken leerlingen willen schoolreis Londen afbreken

© ANP
Drie leerlingen van het Graaf Huyn College in Geleen die momenteel in Londen verblijven, overwegen de reis af te breken.
"Ze zijn aangeslagen of zeer onder de indruk van de gebeurtenissen gisteren", zegt schooldirecteur Fons van de Wall.

Attractie

Volgens hem heeft het grootste deel van de leerlingen en docenten woensdag niks meegekregen van de aanslag op het parlementsgebouw. Op het moment van de aanslag zat de groep in een attractie vlakbij de Westminster Bridge waar de aanslagpleger met zijn auto op het publiek inreed.

Slachtoffers

Eén leerling van de vmbo-groep uit Geleen zat niet in de attractie en wachtte buiten met een docent. De vmbo'er heeft enkele gewonden van de aanslag gezien en is volgens de schooldirecteur 'verdrietig en zwaar onder de indruk' van de gebeurtenissen. Mogelijk breekt deze leerling samen met twee medeleerlingen de schoolreis af.

Lees ook: Leerlingen Limburgse school ongedeerd bij aanslag Londen

Hotel

Het schoolbestuur heeft in overleg met de begeleiders in Londen besloten niet eerder naar huis te komen. Geschrokken leerlingen die niet meer durven deel te nemen aan het programma, krijgen de mogelijkheid om in het hotel te blijven.
De groep komt vrijdagavond naar huis.

Buitenlandse schoolreisjes

De school zegt de balans op te maken over de buitenlandse schoolreisjes, nu Europese steden steeds vaker doelwit zijn van aanslagen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.