Advocaat Bandidos-president wil politiechef als getuige horen

© Archief L1
Leon van Kleef, advocaat van Bandidos-president Harrie Ramakers, wil de chef van Team Criminele Inlichtingen (TCI) horen als getuige.
Dat verzoek heeft de advocaat dinsdag tijdens een regiezitting bij de rechtbank ingediend.

Informant

Advocaat Van Kleef wil weten of er getuigen zijn in het dossier, die ook informant zijn: zogenaamde dubbeltellingen. Dat zou uiteindelijk uit het verhoor van chef TCI duidelijk moeten worden, aldus Van Kleef.
Niet compleet
Volgens Gitte Stevens, advocaat van enkele leden van Bandidos, is het dossier niet compleet. Zo zou ze onder de verhuurder van het 'Bandidospand' in Oirsbeek en de boekhouder van de bikerclub vice-president Marco Hegger als getuige willen horen. Daarnaast wil ze ook graag kopie van de in beslag genomen financiële administratie van haar cliënten. Dat is volgens het Openbaar Ministerie geen probleem.
Ook volgens collega's Bart Welvaart en Ludo Hameleers moeten er nog getuigen worden gehoord voordat de zaak verder kan. Welvaart spreekt verder van een 'onoverzichtelijk lastig dossier.'

Vechtpartij

De rechtszaak loopt al ruim anderhalf jaar. Het begon allemaal na de vechtpartij bij een café in Sittard en een grote inval in mei 2015. President Harrie Ramakers werd toen in zijn onderbroek van zijn bed gelicht en in een politiebus gezet. Tijdens deze regiezitting moet duidelijk worden hoe de zaak verder gaat.

25 verdachten

In totaal zijn er nu 25 verdachten in de zaak tegen deze motorclub, die draait om drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, wapenbezit en mishandeling. De rechtbank doet op 26 juni uitspraak over de onderszoekswensen.

Lees ook: Tien nieuwe verdachten in Bandidos-rechtszaak