Kritiek op deelname Weert aan businessclub PSV

Het Philipsstadion in Eindhoven. © ANP/Sash Alexander
Dat Weert voor vierduizend euro lid wordt van de PSV-businessclub stuit op felle kritiek van raadsleden.
Het college van burgemeester en wethouders wil lid worden van de PSV-businessclub om in contact te komen met bedrijven en deze te interesseren voor vestiging in de regio Weert. De contacten zouden gesmeed moeten worden in de 'derde helft' van de thuiswedstrijden. Als lid van de businessclub krijgt de gemeente onder meer twee kaartjes voor de voetbalwedstrijden.

Niet om de voetbalwedstrijden

Wethouder Frans van Eersel benadrukte dat het hem niet gaat om de voetbalwedstrijden, maar wel om het 'infiltreren' in de Brabantse business. "Als we zo in contact kunnen komen met bedrijven en deze naar Weert kunnen halen, is dat goed voor de werkgelegenheid in deze regio", aldus Van Eersel.

Tussen de bobo's

Behalve Eindhoven is Weert de enige gemeente die lid is van de PSV-businessclub. SP’er Nico van den Bent trok woensdagavond fel van leer tegen het college tijdens de vergadering van de commissie Ruimte. Vierduizend euro om voetbalwedstrijden te bezoeken en daarna bij de 'bobo’s te zitten' terwijl veel mensen in Weert in armoede leven, vond hij écht niet kunnen. Hij kreeg daarbij onder andere steun van Conny Beenders van DUS.

Lef

Volgens het CDA had het college er goed aan gedaan bij zo’n politiek gevoelig besluit eerst de gemeenteraad te betrekken. De fracties van VVD en D66 vonden het van lef getuigen dat de gemeente op een andere manier dan gebruikelijk bedrijven voor Weert gaat werven.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!