Video: Gideon I is een bijzondere kinderprins in Vaals

© L1
In Vaals is dit jaar een bijzondere kinderprins uitgeroepen. Het is Gideon I. De 9-jarige Gideon Grassere heeft de Oegandese nationaliteit maar woont gewoon in Vaals.
Gideon's moeder komt uit Oeganda, hijzelf is in Maastricht geboren. Hij heeft dan ook al een aantal keer kindercarnaval meegemaakt.

Jongensdroom

Door de jaren heen werd het een droom om prins te worden. "We hadden niet verwacht dat dat ook zou gebeuren," lacht de trotse vader Ed Grassere. "Maar vorig jaar werden we toch gevraagd." Voor Gideon is het een droom die uitkomt. "Ja ik vind het heel leuk maar ook wel spannend. Dat je op de wagen moet en op het podium. Maar het belangrijkste is dat we met carnaval allemaal samen zijn. Want dan is het het leukst."

Allemoal Bejee

Gideon's vader heeft hem een aantal woorden geleerd in het Völser plat. "Vols, alaaf!" gaat hem in ieder geval al goed af. Samen met Hofnar en vriend Luca heeft hij ook het carnavalsliedje 'Allemoal Bejee' opgenomen.
© L1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!