Maastrichtse drugsmoord: Hoofdverdachte opgepakt

© Jean-Pierre Geusens
De hoofdverdachte van de moord op een 22-jarige man uit Maastricht, die op 16 augustus werd neergeschoten, is aangehouden.
Eerder werden er al twee verdachten aangehouden.

Overvallen

Volgens De Limburger werd de hoofdverdachte aangehouden toen hij zaterdagavond samen met een ander probeerde een supermarkt in Rotterdam te overvallen. Ze hadden allebei wapens bij zich.

Kilo cocaïne

De moord op de 22-jarige jongen uit Maastricht zou draaien om drugs. Drie mannen uit Rotterdam reden in een taxi naar Maastricht om een kilo cocaïne te kopen. De deal werd gesloten, alleen escaleerde de situatie alsnog.

Tijdens de pro-formazitting tegen een 20-jarige medeverdachte kwam dinsdag naar voren dat getuigen twee schoten hoorden. Ook zagen ze een donkere taxi wegrijden. Daar zouden drie mannen in hebben gezeten.Toen de politie ter plekke kwam was de 22-jarige jongen, een bekende van de politie, nog in leven, maar uiteindelijk kwam alle hulp te laat.

Chauffeur

De twee mannen die eerder waren aangehouden, zouden de chauffeur (24 jaar) en de organisator (20 jaar) zijn geweest. De schutter werd afgelopen zaterdag opgepakt. De chauffeur is vrijgelaten.