'Amerikaanse festivals kapen gewilde Pinkpop-artiesten weg'

© Marcel van Hoorn/ANP
Pinkpop krijgt steeds meer concurrentie van festivals in Amerika. Die kapen artiesten weg die Jan Smeets ook graag in Landgraaf wil zien.
Dat zei de festivalbaas in het L1-programma AvondGasten.

Royal Blood en Foo Fighters

"De Engelse band Royal Blood wilde ik dit jaar op Pinkpop, maar was niet beschikbaar. Want het duo treedt op in Amerika", aldus Smeets. "Ook de Foo Fighters hadden we graag willen hebben, maar die hadden zich weer eens in de datum vergist."

Niet uitverkocht

De komende editie van Pinkpop is niet uitverkocht. Er zijn nog circa 9.000 weekeinde kaarten beschikbaar, volgens Smeets Ook mensen die op zondag en maandag naar Pinkpop willen, kunnen nog kaarten krijgen. "Normaal komen de Limburgers allemaal op pinkstermaandag, maar het lijkt wel of ze nu allemaal op zaterdag komen."
De zaterdag met onder meer Martin Garixx en Justin Bieber is wel uitverkocht.

Kiss & ride

Om na afloop van dat optreden geen chaos te krijgen, adviseert Smeets de ouders om hun kinderen op de kiss & ride parkeerplekken af te zetten en ze daar ook weer op te halen. "Anders loopt alles in de soep en dat willen we voorkomen."
Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17:30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17:55 uur.