Politie onderzoekt dodelijk ongeluk VenloStormt

© René op de Laak
De politie hoort ooggetuigen, betrokken duikers en de organisatie over het dodelijk ongeluk bij een onderdeel van VenloStormt.
Van een strafrechtelijk onderzoek is nog geen sprake.

Vervolgstappen

De politie probeert te achterhalen hoe het ongeluk, waarbij een 29-jarige vrouw om het leven is gekomen, kon gebeuren en of bijvoorbeeld toezicht vanuit de organisatie heeft gefaald. Aan de hand van de bevindingen van de verhoren wordt gekeken of en welke eventuele vervolgstappen worden gezet.

Lees ook: 'Hindernissen VenloStormt voldeden aan veiligheidseisen'

Beeldmateriaal

VenloStormt laat in een reactie op de site weten dat ze het beschikbare beeld- en videomateriaal aan de politie hebben gegeven voor onderzoek. Verder wil de organisatie niet reageren.

Glijbaan

Zaterdagmiddag kwam de 29-jarige Gitte Leurs uit Buchten om het leven tijdens de finale van het een onderdeel van de obstakelrun VenloStormt. De vrouw kwam niet meer boven toen ze van een zeven meter hoge glijbaan het water in ging en een andere deelnemer bovenop haar belandde.

Kritieke toestand

Duikers haalden haar na enkele minuten uit het water. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, daar overleed ze zaterdagnacht aan haar verwondingen.

Lees ook: Slachtoffer ongeval Venlo Stormt aan letsel overleden