1Lunch: In de toekomst Limburgse Back to the Future-game?

© iStock
* Juni begint nat en met onweer* Test Maastricht UMC+ spoort genetische afwijkingen op* Dumoulin wilde Giro niet winnen door valpartij
Juni begint nat en met onweer
Limburg ontwaakte vandaag in een natte wereld. Al vanaf 05:00 uur trokken er stevige onweers- en regenbuien over Zuid-Limburg. Niet veel later kregen ook Midden- en Noord-Limburg ermee te maken. De buien trekken, maar langzaam over de provincie en daarom zal de regenmeter behoorlijk gevuld worden. Lees hier meer.
© Kevin Habets
Test spoort genetische afwijkingen kind bloedverwanten op
Partners die familie zijn en samen een kind verwekken, komen dankzij een test van Maastricht UMC+ sneller achter of hun kind een genetische afwijking heeft. Aangezien ze familie zijn en genetisch veel op elkaar is de kans groter dat hun kinderen een erfelijke afwijking of verstandelijke handicap heeft. Die afwijkingen bleven tot nu onvindbaar, maar kunnen door de nieuwe test worden gedetecteerd. Lees hier meer.
© iStock

Duizenden banen erbij in Limburg

Het ziet er goed uit voor Limburgse werkzoekenden: naar verwachting komen er de komende twee jaar 7200 nieuwe banen bij. Volgens de arbeidsmarktprognose zal vooral in de sectoren zorg en welzijn, horeca, zakelijke dienstverlening, groothandel en ICT de vraag naar personeel toenemen. Door de economische groei steeg in 2017 ook al het aantal banen. Lees hier meer.
Dumoulin wilde Giro niet winnen door valpartij
Tom Dumoulin wilde de Giro d'Italia niet winnen door een valpartij in de laatste etappe naar Rome. De Maastrichtenaar stelde aan Chris Froome voor om te neutraliseren, omdat hij het parcours van de laatste rit te gevaarlijk vond. Vandaag verschijnt de renner van Team Sunweb overigens aan de start van de Hammer Series. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Binnenkort Limburgse Back to the Future-game in de schappen?
De kans bestaat dat er binnenkort een door Limburgers ontwikkelde Back to the Future-game in de schappen ligt. Vijf Limburgse game-ontwikkelaars maakten voor een wedstrijd een concept voor een videospel van de filmklassieker. Met hun concept wisten ze Universal Studios te overtuigen. Ze zitten in de finale. Lees hier meer.
Het concept dat de Limburgse game-ontwikkelaars maakten van de klassieker Back to the Future. © Backpack to the Future
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!