Negentien dagen gereserveerd voor proces tegen Van Rey

© Jeroen Kuit
De Rotterdamse rechtbank heeft tussen april en juni 2016 negentien zittingsdagen gereserveerd voor de inhoudelijke behandeling van de corruptiezaak tegen Jos van Rey, Tilman Schreurs en projectontwikkelaar Piet van Pol.
De verwachting is overigens niet dat de zaak ook de volle negentien dagen in beslag zal nemen. Acht tot negen dagen zijn als reservedagen ingeboekt, laat Van Pols advocaat Peer Szymkowiak aan Dagblad De Limburger weten.

Verhoren

De verhoren van de tientallen getuigen die op verzoek van de raadslieden van de drie verdachten aan de tand worden gevoeld, zijn bijna afgerond, geeft Szymkowiak aan. "In januari worden alleen nog de medeverdachten als getuige in elkaars zaak gehoord." De raadsman van Van Pol zegt vertrouwen te putten uit de getuigenverhoren voor de rechter-commissaris. "Laat ik het zo zeggen: we zijn een stap dichter bij de waarheid gekomen dan bij de getuigenverhoren door de rijksrecherche."
Het Openbaar Ministerie verwijt Van Rey en Schreurs dat ze zich hebben laten omkopen door ontwikkelaar Van Pol. Van Rey wordt ook verdacht van witwassen en verkiezingsfraude.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!