Cel- en taakstraf geëist na vechtpartij café Maastricht

Drie leden van de familie Ter L. hebben voor de rechtbank in Maastricht cel- en taakstraffen tegen zich horen eisen.
Reden is hun betrokkenheid bij een vechtpartij in het Maastrichtse café Van Bommel.

Britten

De drie verdachten hebben daar volgens het openbaar ministerie in de avond van 25 september 2014 twee Britten meerdere keren geslagen en geschopt.

Kopschopper

Met name Eijsdenaar Leike ter L. wordt door het openbaar ministerie verweten dat hij bewust het risico nam dat een van de Britten zou overlijden. Die lag bewusteloos op de grond toen Ter L. hem tegen het hoofd zou hebben geschopt.

Poging tot doodslag

Officier van justitie Wil Peute eiste maandag voor de Maastrichtse rechtbank een jaar cel tegen Leike ter L. (19) wegens poging tot doodslag. Diens neef Leon (22) moet volgens het OM acht maanden de cel in wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Maastrichtenaar Hannes ter L. (25) moet volgens het OM een werkstraf van 200 uur krijgen.

Vrijspraak gevraagd

De raadsmannen van de verdachten vinden dat geen voldoende bewijs bestaat tegen hun cliënten. Zo wordt voor Hannes vrijspraak gevraagd. "Mijn cliënt probeerde net de zaak te sussen." Voor Leike en Leon ter L. geldt volgens hun raadsman dat poging tot doodslag cq. toebrengen zwaar lichamelijk letsel niet is bewezen. Hij vraagt ook om vrijspraak.
De uitspraak is over twee weken.
Meer over de rechtszaak in de Limburgse kranten van dinsdag 13 januari.