PVV sleept 4 zetels binnen in Venlo

© iStock
De PVV heeft in Venlo vier zetels binnengehaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
Samen met 50Plus is de partij van Geert Wilders de grote winnaar. De PVV deed voor het eerst mee in Venlo, net als 50Plus.

Verliezers
?EENLokaal en de VVD verliezen in Venlo het meest. Toch blijft EENLokaal samen met het CDA met 7 zetels de grootste partij. EENLokaal is ontstaan door een fusie van VenLokaal en Lokale Democraten. De VVD was de grootste, maar die partij zakt van acht naar zes zetels.

Samenwerking

EENLokaal heeft laten weten dat ze de PVV niet uitsluiten voor een eventuele samenwerking. En PVV-voorman Geert Wilders is blij met de vier zetels. "In mijn eigen Venlo was ik het liefst de grootste partij geweest", reageert Wilders. "Maar we hebben wel vier zetels gehaald vanuit het niets. Dat is een gigantische prestatie. En ook in een aantal andere gemeenten komen we in de raad. Hier staat een tevreden mens."

Opkomst

In Venlo hebben 40.172 mensen hun stem uitgebracht. Dat zijn er meer dan vier jaar geleden. Toen hebben 39.379 hun stem laten gelden.

Gesneuveld

Venlo kende een roerige periode. Afgelopen tijd sneuvelden drie wethouders, onder meer vanwege een miljoenentekort op de zorg en problemen met parkeergarages. Ook stapte de PvdA uit de coalitie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!