Medtronic wil insulinepomp uit productie halen

© L1
Medtronic is van plan om vanaf 2019 geen implanteerbare insulinepompen meer te produceren.
Voor zo'n 70 diabetespatiënten is zo'n pomp de enige mogelijkheid om een redelijk normaal leven te kunnen leiden. Zonder pomp moeten ze naar het ziekenhuis voor behandeling De Diabetesvereniging Nederland wil nu de politiek inschakelen om betere regelgeving te krijgen voor medische hulpmiddelen.

Niet stoppen

De fabrikant is het enige bedrijf wereldwijd dat die pompen maakt. Fabrikanten van medicijnen mogen niet zomaar stoppen met de productie ervan, "bij medische hulpmiddelen is dat nog niet geregeld", zegt directeur Olof King van de Diabetesvereniging. Daarom is zijn organisatie in gesprek met de politiek om dit op Europees niveau te gaan regelen. "Maar daar zijn deze mensen nu niet mee geholpen."
Hij hoopt dat Medtronic de kennis overdraagt en de productie garandeert tot er een alternatief is voor deze patiënten. Medtronic heeft vestigingen in onder meer Kerkrade, Heerlen en Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!