Amper bussen en treinen in Limburg vanwege staking

© Erwin Minkenberg
Er wordt donderdag in Limburg opnieuw gestaakt in het streekvervoer.
Volgens FNV Streekvervoer doet 80 tot 85 procent van de chauffeurs mee. In Limburg ligt het streekvervoer volgens de bond helemaal plat.

Geen afspraken

"Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen", zei Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer, vorige week al. "Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?"

Eindexamens

In het streekvervoer vinden acties plaats om een betere cao af te dwingen. De stakingen waren tot nu toe alleen in de weekeinden om de eindexamens in het voortgezet onderwijs niet dwars te zitten. Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn de eisen van de vakbonden onhaalbaar en niet betaalbaar.

Drukke ochtendspits

Ook het verkeer kan hinder ondervinden van de staking in het streekvervoer. Tijdens de ochtendspits was het extra druk op de Limburgse wegen. Donderdag is al de drukste dag van de week qua verkeer. In combinatie met de regen en de staking kan dit ook gaan zorgen voor een extra drukke avondspits. Bekijk de actuele verkeersinformatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!