Historisch goed jaar voor Otto Work Force

© Google Streetview
Otto Work Force heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2017. Het uitzendconcern uit Venray had vorig jaar een omzet van 282 miljoen euro.
Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.

Oranje boven

De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.

Krapte

Het concern profiteerde volgens topman Frank van Gool vooral van de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, zo schrijft hij in de jaarrekening. Dit jaar verwacht hij dat deze krapte nog zal toenemen. En dat is goed voor het bedrijf. Otto verwacht een omzettoename van 50 miljoen euro, wat een groei van 18 procent zou betekenen.
Audio: Frank van Gool van OTTO Work Force (9 aug 2018)

Netwerk

Otto merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om goed, gemotiveerd personeel te vinden. Het bedrijf wil daarom profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder Outsourcing (OSI).

Mogelijkheden

De Japanners namen eerder dit jaar 56 procent van de aandelen van Otto over. Het uitzendbureau is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika en heeft ruim 60.000 medewerkers. "Gezien de krapte op de Europese arbeidsmarkt biedt de samenwerking met OSI uitstekende mogelijkheden om arbeidskrachten vanuit Azië en de rest van de wereld in Europa in te zetten", aldus Van Gool.

11.000 mensen

Bij Otto Work Force werkten in 2017 bijna 11.000 mensen. Het heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slovakije, Moldavië, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!