OM wil verbod motorclub Satudarah

© ANP
Het Openbaar Ministerie gaat bij de rechtbank een verzoek indienen om motorclub Satudarah te verbieden.
Dat bevestigt het OM na een bericht in De Telegraaf, naar aanleiding van de aanhouding van de top van de motorclub dinsdagmorgen. Onder de drie leiders van de club die zijn opgepakt is ook een 48-jarige Maastrichtenaar.

Maastrichtse Satudarah-leider aangehouden

Civiel verbod

Het OM wil dat de rechter een civiel verbod instelt. Zo'n zelfde zaak justitie vorig jaar aangespannen voor de Bandidos. Die zaak dient begin oktober.

Aanhoudingen

De poging om de motorclub te verbieden volgt na een reeks aanhoudingen van Satudarah-leden. In Limburg zijn de afgelopen maand bijvoorbeeld drie leden van de zogeheten Outlaw Motor Gang aangehouden. Twee mannen uit Geleen zijn opgepakt voor de mishandeling en afpersing van een vrouw in Geleen, een derde verdachte uit Heerlen zit vast vanwege afpersing en gijzeling van een oud-clubgenoot. Daarnaast bleek een van de verdachten die werden opgepakt vanwege een grote pillenfabriek in Neer, banden te hebben met Satudarah.

Munitie

Net als bij de poging van het OM om de Bandidos op de zwarte lijst te krijgen, lijkt justitie ook nu druk bezig om zoveel mogelijk strafrechtelijke munitie over Satudarah te verzamelen om het verzoek tot een verbod te onderbouwen.