Roermond bestrijdt deskundigenadvies over Solar

Solar festival 2015 Roermond. © 1Limburg
De gemeente Roermond is het in veel opzichten niet eens met het deskundigenrapport dat de rechtbank heeft laten maken over het Solarfestival.
Dat schrijft ze in haar zienswijze op het rapport aan de rechtbank. Ook Solar zelf bestrijdt een aantal conclusies in het rapport van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak.

Bodemprocedure

In het voorjaar vindt de zogeheten bodemprocedure plaats, de uitgebreidere behandeling van de rechtszaak die de omwonenden in 2015 aanspanden tegen de gemeente als vergunningverlener. De gemeente won destijds, maar een aantal aspecten werd toen niet beoordeeld. Het rapport van Stichting Advisering Bestuursrechtspraak stelt de omwonenden op een flink aantal punten in het gelijk.

Geluidshinder

De gemeente heeft daarop zelf een deskundige ingeschakeld in de persoon van Jan Granneman. Hij is niet alleen directeur van een ter zake kundig adviesbureau, maar zit daarnaast in diverse overheidsorganen die gaan over geluidshinder.
Granneman bestrijdt een groot deel van de stellingen in het advies van de stichting. Gezien de complexiteit van de regelgeving en de verschillende interpretaties die eraan gegeven kunnen worden, zal het voor de rechter nog een hele kluif worden om tot een oordeel te komen.

Lees ook: Rechtszaak over Solar is pas in het voorjaar

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!