Website moet Euregionaal zakendoen bevorderen

© Euregiolocator.eu
De vijf werkgeversorganisaties in de Euregio, waaronder het LWV, hebben een nieuwe website gelanceerd waarmee bedrijven meer zich krijgen op de Euregio.
Op de SWE Euregiolocator is makkelijk te zien welke bedrijven in de euregio actief zijn.
Op de site staat onder meer een landkaart met bedrijven in de sectoren metaal- en elektrotechniek, chemie, voedingsindustrie en bouw. Ook staan er contactgegevens van de bedrijven vermeld.

Ver weg

Volgens directeur Huub Narinx van LWV doen bedrijven nu nog vaak zaken met bedrijven verder weg terwijl dat niet nodig is. "Vooral het zakendoen met Duitsland kan beter. Bedrijven staan vaak met de rug naar de Euregio en weten niet welke bedrijven daar zijn."

Groningen of Noorwegen

Door de website hopen de werkgeversorganisaties dat bedrijven meer handel drijven met elkaar. "En dat is goed voor de economie in de Euregio", stelt Narinx. "Het is zonde als er nu zaken wordt gedaan met bedrijven in Noorwegen of Groningen, terwijl dat ook in de regio kan."
De Euregiolocator is ontwikkeld door de de Stichting Werkgevers Euregio (SWE). Dat is een samenwerkingsverband tussen de vijf werkgeversorganisaties actief in de Euregio Maas-Rijn.