Vakantiegangers met te zware caravans langs de kant gezet

© Riël Linssen (L1)
Bij de grote caravancontrole langs de A2 bij Elsloo zijn zaterdagmiddag enkele vakantiegangers langs de kant gezet die hun sleurhut veel te zwaar hadden beladen.
Dat meldt de politie zaterdagavond.

Hybride

Zo was er een gezin uit Tilburg dat met de hybride auto op vakantie ging. Uit de autopapieren bleek echter dat auto slechts 750 kilo kon trekken, terwijl de caravan 1200 kilo woog. De man heeft de caravan laten staan en is naar huis gereden om de auto te verwisselen. Eenmaal terug in Elsloo konden ze de reis naar hun vakantiebestemming hervatten.

Marokko

Een bestelbus die onderweg was naar Marokko sprong in het oog van medewerkers van RDW. Dit omdat de aanhanger wat technische mankementen leek te veronen. De aanhanger is vervolgens gecontroleerd.
Verder moesten enkele vakantiegangers een paar boodschappen uit de caravan overladen in de auto. Ook moest een wiel van de caravan verwisseld worden omdat dit langzaam leegliep.

Tevreden

De politie heeft enkele tientallen caravans gecontroleerd. Het merendeel van de reizigers bleek hun zaakjes op orde te hebben, dit tot grote tevredenheid van de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!