Zilveren Nipkowschijf-winnaar Rob Hof veroordeeld

© Thinkstock
De in Sittard opgegroeide documentairemaker Rob Hof is donderdagochtend wegens fraude veroordeeld tot 150.000 euro boete door de rechtbank Rotterdam.

Nipkowschijf

Hof en zijn bedrijf hebben volgens de rechtbank gefraudeerd met aanvragen voor Europese filmsubsidies. De documentairemaker ontving in 2007 nog de Zilveren Nipkowschijf voor de 13-delige serie Sporen uit het Oosten.

Maximale straf

Medeverdachte Frank William, ex-directeur van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO), kreeg de maximale taakstraf van 240 uur wegens het aannemen van steekpenningen van Rob Hof, valsheid in geschrifte en fraude met filmsubsidies.

Vrijgesproken

Hof zelf werd vrijgesproken van het omkopen van William omdat volgens de rechtbank niet bewezen is dat hij wist dat William de giften die hij van Hof kreeg, verzweeg voor zijn werkgever.

Lagere straffen

De straffen zijn lager dan het Openbaar Ministerie (OM) vorige maand geëist had. Tegen Hof was 18 maanden cel (waarvan 6 voorwaardelijk) en tegen William 20 maanden cel (6 voorwaardelijk) geëist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!