Meer dan 1500 deelnemers Halfvastenstoet Afferden

© Half Vasten Optocht Offere (Facebook)
De Halfvastenoptocht Offere die zaterdag voor de 10de keer door de straten van Afferden trekt, telt volgens de organisatie 1600 deelnemers uit 3 provincies.
Bewoners van Afferden versieren huizen en vieren samen met toeschouwers nog één keer carnaval voordat ze weer een jaar moeten wachten.

Publiek

Het publiek speelt een belangrijke rol wat betreft de publiekprijs; de wagen met de meeste stemmen wint. "De betrokkenheid is hoog, met hulp van vele vrijwilligers en een groot aantal sponsoren lukt het de organisatie om de optocht ieder jaar weer te realiseren', aldus Linda Erren van de organisatie.

Niveau

"Ook is er een prijs te winnen voor de creatie die zowel in Well tijdens de lichtjesoptocht én in Afferden tijdens de Halfvastenoptocht de hoogste positie heeft behaald", legt Erren uit. "Om het niveau van de optocht hoog te houden, zijn alle deelnemers vooraf bezocht en kritisch beoordeeld."

De halfvastenstoet is zaterdag rechtstreeks te volgen op de Facebookpagina van HalfVastenOptochtOffere

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!