Eijsden-Margraten werkt aan oplossing ruimtegebrek scholen

© iStock
De gemeente Eijsden-Margraten werkt aan een oplossing voor het gebrek aan ruimte waarmee de basisscholen Tangram en de Cramignon kampen.
Dat zegt verantwoordelijk wethouder Jo Bisscheroux in reactie op de petitie die verontruste ouders eerder deze week aanboden aan gemeente, Stichting Kom Leren en woningcorporatie Servatius.

Bouwkundige ingrepen

"Wij nemen dit probleem zeer serieus en hebben enkele maanden geleden een architect ingehuurd om te kijken of de problemen met simpele bouwkundige ingrepen of een andere indeling van de lokalen opgelost kunnen worden", zegt Bisscheroux.

Aanbevelingen

De wethouder verwacht dat de architect, Peter Hardy van Wehrung Architecten, die ook de brede school in Gronsveld ontwierp, binnen enkele weken met zijn aanbevelingen komt. Hij wil die vervolgens bespreken met het overkoepelend schoolbestuur, Stichting Kom Leren en met Servatius, dat eigenaar is van de brede school Op de Cour waarin beide basisscholen zijn gehuisvest.

Delen in de kosten

Bisscheroux hoopt dat die twee partijen bereid zijn om te delen in de kosten. "Het zou onterecht zijn als alles op het bordje van de gemeente terechtkomt", zegt Bisscheroux, die benadrukt dat alle partijen inbreng hebben gehad bij de totstandkoming van het gebouw en dat het pand aan alle wettelijke eisen voldoet.

Ouders trekken aan de bel

Ouders van de 500 leerlingen van de twee basisscholen trokken deze week aan de bel, omdat de klassen te klein zijn. Vorig schooljaar konden de scholen nog terecht in leegstaande lokalen in het gebouw, maar sinds dit schooljaar brengt Servatius daarvoor commerciële tarieven in rekening. En die kunnen de onderwijsinstellingen niet ophoesten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!