Burgemeester niet voor de rechter na 'boevenblad'

© ANP
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren wordt niet vervolgd voor zijn uitspraken over projectontwikkelaar Gelasius op sociale media.
Twee betrokkenen deden aangifte van smaad, laster en belediging omdat Hessels het woord 'criminelen gebruiken'. Tevergeefs, zo schrijft De Limburger.Strafbaar feit

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt in de krant dat er 'geen reële verdenking van een strafbaar feit' bestaat. "Het is een conflict tussen twee partijen en de gemeente en vooralsnog ligt hier geen rol voor het strafrecht." Hessels is niet verrast. "Als je iemand niet ergens van beschuldigt, kun je geen smaad, laster of belediging plegen."


Boevenblad

De burgemeester was boos over een publicatie in de krant, die in zijn ogen op de hand van criminelen was. Hessels noemde het medium een 'boevenblad'. Daarmee doelde hij ook op publicaties in het verleden.


Projectontwikkelaar Gelasius was betrokken bij de geplande ontwikkeling van het klooster in Koningsbosch, dat omgetoverd zou worden in een Hilton-hotel. Omdat er signalen waren over het gebruik van crimineel geld door de projectontwikkelaar, ging er een streep door het project.