Nieuwe zaak tegen kofferbakmoordenaar van start

Bewakingsbeelden van de overval op in Geleen, kerstmis 2016. Issam T. is een van de twee daders
De nieuwe zaak tegen 'kofferbakmoordenaar' Issam T. is vrijdag van start gegaan. In januari vorig jaar zat Issam in gevangenis Ter Peel in Evertsoord, toen hij zijn weekendverlof zou hebben gebruikt om opnieuw het slechte pad op te gaan.
Issam zat al in het proefverlof van zijn vijftienjarige celstraf na de 'Hoensbroekse Kofferbakmoord', toen hij werd gepakt voor drie gewapende overvallen in Geleen, Someren en Overloon.

Kofferbakmoord
De man staat vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch, die de hele dag uittrekt voor de zaak. Omroep Brabant volgt de zitting. Issam werd in 2009 veroordeeld voor de moord op zijn zwager in Hoensbroek. Het lichaam werd teruggevonden in de kofferbak van zijn auto. Omdat de Sittardenaar dit jaar vrij zou komen, mocht hij vanaf december 2016 al met een enkelband om van de vrijheid proeven.

Eerste kerstdag
De eerste gewapende overval pleegde hij op eerste kerstdag 2016 in Geleen. Daarna sloeg hij nog toe in Someren en Overloon. Van de overval op de Geleense supermarkt gaf de politie bewakingsbeelden vrij, waarna Issam en zijn handlanger konden worden opgepakt. Issam werd in zijn cel aangehouden.

Lees ook: Overvaller Issam T. gepakt dankzij slachtoffer en enkelband

Kalasjnikov

Bij het onderzoek naar de overvallen bleek de Sittardse verdachte een wapen en munitie in zijn cel te hebben. Ook lag er een kalasjnikov in een auto op de parkeerplaats van de gevangenis. Dat een gevangene onder het oog van zijn bewakers zo zwaar bewapend kon zijn, leidde tot veel ophef.