Aanvullen eieren in schappen supermarkt duurt nog een week

© Anke Schlijper
Supermarkten hebben nog zeker tot eind van de week nodig om hun eierassortimenten weer op orde te krijgen.
"In heel veel supermarkten zijn de schappen behoorlijk leeg, we zijn er druk mee bezig om alles weer aan te vullen", zegt René Roorda, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), maandag.

Veilig

De eieren die nog wel in de schappen liggen zijn volgens hem allemaal veilig. Roorda kan echter niet uitsluiten dat er nog meer eieren teruggeroepen worden. Dat komt doordat de zwarte lijst van de NVWA waarop de eicodes staan van eieren met fipronil doorlopend wordt bijgewerkt.

Zelfmelders

Zaterdagavond is de lijst nog eens aangevuld met veertien bedrijven. Het gaat om 'zelfmelders', pluimveebedrijven die niet uit de administratie van bestrijdingsbedrijf ChickFriend naar voren zijn gekomen maar die zichzelf heben gemeld bij de NVWA. "Het kan dus dat eierboeren zich nog schoorvoetend melden", aldus Roorda.
Tot nu toe staan er zeven Limburgse pluimveebedrijven op de lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hun eieren zijn in aanraking gekomen met fipronil.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!