Speciaal Oktoberfeest voor verstandelijk beperkten

© L1
In Maasbree is vrijdagavond een bijzondere Oktoberfeest-variant gehouden: in het Mafcentrum was er een speciale editie voor mensen met een verstandelijke beperking.
Enkele tientallen gehandicapten amuseerden zich op de Duitse schlagers van de dj en van de plaatselijke joekskapel Toemarop.

Discolampen
Speciaal voor de doelgroep zijn er wel de nodige aanpassingen gedaan aan het karakter van het bierfeest. "Er zijn bijvoorbeeld geen felle discolampen, er is genoeg ruimte in de zaal en de muziek staat iets minder hard. Daarnaast is interactiviteit belangrijk, dus we hebben bijvoorbeeld ook een dansvloer en een hulp-dj met een beperking", vertelt organisator Maria Engels.

Duitse tafels
De traditionele lange, Duitse tafels ontbreken. "Want de gasten willen bewegen", zegt Engels. "En ook de bierpullen ontbreken, want vanwege medicamenten mogen de meeste bezoekers toch niet drinken. Uiteraard is er wel bier in een normaal glas. Wij kennen alle gasten en weten dus wie er wel of geen alcohol mag."
De speciale Oktoberfeest-avond is al jaren een begrip in Maasbree. Zondag in het L1NWS een uitgebreide reportage over het bijzondere evenement in Maasbree.

Kijk voor alles over de Limburgse Oktoberfeesten op www.l1.nl/oktoberfeest.