Meerdere aanhoudingen voor geweldsexplosie in Blerick

© Track '88
De politie heeft vier Venlonaren opgepakt voor het geweld in Blerick, dat ontstond na de dood van Ömer Köksal.
Volgens de politie waren de vier betrokken bij de ongeregeldheden die uitbraken na de dodelijke schietpartij. Op die dag - en de dagen erna - was er grote onrust in Blerick vanwege de dood van de 22-jarige Köksal.

Bedreigingen
Na de schietpartij keerde een grote groep boze mensen zich tegen de politie. Ook werden meerdere journalisten en cameramensen bedreigd. Meerdere betrokkenen deden hiervan aangifte.
De vier mannen werden dinsdag opgepakt. Ze wonen allemaal in Venlo en zijn tussen de 22 en 26 jaar oud. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus een woordvoerder.

In volle gang
De politie laat weten dat het onderzoek naar de dodelijke schietpartij nog altijd loopt. Op 14 november werd in Rotterdam een 22-jarige man opgepakt. Hij is één van de gezochte verdachten. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte in de zaak. De politie weet wie dit is, maar heeft hem nog niet kunnen opsporen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!