Blerickenaren in actie tegen hardrijders

© Omroep Venlo/Ruud van Broekhoven
Inwoners van Blerick zijn helemaal klaar met automobilisten die veel te hard door de wijk rijden.
Dat meldt Omroep Venlo.

Crossen

Ze klagen veelal over auto's die lak hebben aan voorrang geven, door kleine straten crossen en zelfs ongelukken veroorzaken die vaak maar net goed aflopen en beperkt blijven tot blikschade. Vreselijk, vindt een inwoonster. "Ik ben bang om over te steken."

Plakkaat

Om nog meer overlast te voorkomen, is er in Blerick een plakkaat opgehangen met een duidelijke boodschap: de tekst "Stop de hardrijders" en een afbeelding van een Formule 1-auto met een streep erdoor moeten de hardrijders tot een halt brengen.
Handtekeningen
Bewoners hebben handtekeningen verzameld om te zorgen dat er iets aan de situatie wordt gedaan. Dinsdagavond hebben ze deze samen met de SP-fractie overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Sjors Peeters.

Laserguns
Een buurtbewoner zou bijvoorbeeld graag meer handhaving in de wijk zien. "Laat ze maar met laserguns hier een avondje gaan staan dan hebben er een hoop het rijbewijs niet meer", laat hij weten aan Omroep Venlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!