'Arts' zorginstelling ontslagen vanwege diploma-fraude

© Bing Maps
Zorginstelling Daelzicht in Heel heeft een nep-arts ontslagen. De vrouw had niet de juiste papieren om te werken als dokter.
Ze werkte drie jaar zonder zonder de vereiste diploma's bij de zorginstelling. Ook was ze niet geregistreerd in het BIG-register. Dat is voor artsen wettelijk verplicht.

Ontslagen
De vrouw werkte sinds 2014 bij de medische dienst als basisarts. Ze is op staande voet ontslagen. Voor zover bekend heeft de vrouw geen fouten gemaakt tijdens haar werk. Daelzicht bekijkt nog of er juridische stappen worden ondernomen tegen de arts.

De instelling is een intern onderzoek gestart naar de zaak. Daaruit moet blijken hoe het kan dat ze drie jaar lang als arts werkte, zonder dat ze bevoegd was.

Geschokt
De directie van de zorginstelling laat weten geschrokken te zijn van de ontdekking. "Het behoeft geen betoog dat hiermee het vertrouwen in de medewerker zeer ernstig is geschaad. We zijn hierdoor geschokt", schrijft Daelzicht in een persverklaring.

Gerommel

Zorginstelling Daelzicht was afgelopen periode vaker negatief in het nieuws vanwege een bestuurscrisis. Daardoor moesten twee directieleden het veld ruimen. Ook leed de instelling een miljoenenverlies vanwege alle problemen.

?Daelzicht biedt zorg aan zo'n 2000 gehandicapten in de provincie.