1Lunch: Moeder mishandelde dochter smeekt daders te vinden

© Facebook Amber Terwingen
* Leraren blijven actie voeren, begin oktober weer staking* Frans Bauer komt feesten in Sittard tijdens Oktoberfeest?* Besmeurde bankjes in speeltuintje Venlo weer schoon
Leraren blijven actie voeren, begin oktober weer staking
Leraren in het basisonderwijs willen op 5 oktober het werk neerleggen. Dat meldt vakbond CNV Onderwijs. Leraren gingen eind juni ook al in staking. Toen deden er zeker 5000 Limburgse leraren mee met de landelijke actie. "De politiek moet nu echt over de brug komen, we willen een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs", zo zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs. Lees hier meer.
© iStock
Frans Bauer komt feesten in Sittard tijdens Oktoberfeest
Volkszanger Frans Bauer komt naar de dertiende editie van Oktoberfeest Sittard. De populaire zanger zal woensdag 18 oktober, de laatste avond van het najaarsfeest, op de bühne staan. De vertolker van het levenslied is gestrikt voor de Foute Party van radiozender Qmusic. Aan Frans Bauer de taak om de bezoekers van het bierfeest op te zwepen met zijn meezingers. Lees hier meer.
© ANP

Moeder 18-jarige Amber Terwingen: vindt de daders

De moeder van de 18-jarige Amber Terwingen uit de Belgische grensplaats Maasmechelen, die op een feest in elkaar geslagen werd omdat ze opkwam voor haar homovriend, smeekt getuigen om zich te melden. "Het kan niet dat niemand iets gezien heeft", zegt moeder Miriam Florax tegen Het Belang van Limburg. De tiener was zaterdagavond op het feest Bal Tropical in Kaulille, over de grens bij Weert. Ze liep daarbij een gebroken neus op. Verder is een stuk van haar tand afgebroken en heeft ze een gekneusde kaak en oogkas. Lees hier meer.

Besmeurde bankjes in een speeltuintje in Venlo weer schoon

Goed nieuws! De met zuur besmeurde bankjes in een speeltuintje in Venlo zijn weer schoon. Het straatmeubilair en de speeltoestellen aan de Casinoweg zijn dan ook niet langer afgezet. Onbekenden overgoten de bankjes dinsdag met een onbekende, bijtende vloeistof die in het materiaal van de bankjes beet. Ook klaagde een lid van de Werkgroep Venlo-Oost over tintelende vingers nadat hij de stof had aangeraakt. Lees hier meer.
© Werkgroep Venlo-Oost
Bouwkundig huzarenstukje in Brunssum
Een huis in Brunssum dat in de loop der jaren 23 centimeter was verzakt, kan woongenot blijven bieden aan de nieuwe eigenaren. Vanochtend is de laatste hand gelegd aan een fraai staaltje werk. Het huis staat nu op 26 palen. Maar daarvoor heeft de aannemer eerst het 370 ton zware pand van de fundering los moeten trekken. Lees hier meer.
© Facebook/Gemeente Brunssum