Oplichting: Brabants gezin rijdt voor niets naar Roermond

© iStock
Een gezin uit Den Bosch is vrijdag voor niks naar Roermond gereden met de verwachting vier finaletickets voor het EK vrouwenvoetbal op te halen na een deal op Markplaats.
Eenmaal aangekomen op het adres bleken zij te zijn opgelicht.

De familie Leliefeld plaatste een oproep op Marktplaats met de vraag voor vier wedstrijdkaarten voor de finale tussen Nederland en Denemarken zondag in Enschede. Via de officiële kanalen zijn namelijk geen kaarten meer te verkrijgen. "Er werd al snel gereageerd door iemand met het account ‘Dennis en Naomi", vertelt de moeder van het gezin uit Brabant.

Kinderen ontroostbaar

"De verkoper wilde de kaartjes aangetekend versturen, maar wij wilden de tickets liever zelf ophalen. Dus reed ik vanochtend met mijn twee kinderen naar het opgegeven adres in Roermond." Toen de deur open ging, werd al gelijk duidelijk dat de familie was opgelicht. "De mevrouw die opendeed zei dat haar adres vaker was gebruikt, waarschijnlijk door dezelfde oplichter", treurt de Brabantse. Met twee zwaar teleurgestelde kinderen keerde ze, zonder tickets, weer huiswaarts. "Ze zijn nog steeds vol onbegrip en ontroostbaar."
De vrouw had ook contact met een man uit Noord-Holland, die waarschuwde voor de praktijken van 'Dennis en Naomi'. Hij maakte wel geld over naar dezelfde aanbieder, maar kreeg de tickets nooit toegestuurd. Hij gaat aangifte doen bij de politie.

Notoire oplichter

De bewoonster van het opgegeven adres in Roermond zegt al vaker slachtoffer te zijn geweest van een notoire oplichter. "Zo heb ik incassobureaus aan de deur gehad en werd er een niet bestelde scooter afgeleverd", verzucht de Roermondse. "Waarschijnlijk gaat het om een oude vriend van mijn dochter, die heeft al meer slachtoffers gemaakt." De vrouw heeft inmiddels met de politie gesproken. Die heeft de zaak in onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!