Grote zorgen over slechte beveiliging wapendepot Luik

© iStock
Het CDA in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de inwoners in de Euregio Maas-Rijn vanwege de vermeende slechte beveiliging van een groot wapendepot in Luik.
Daar liggen tienduizend wapens zoals jachtgeweren en handvuurwapens opgeslagen.

Kinderlijk eenvoudig

Op de Vlaamse televisiezender VTM was afgelopen week te zien hoe een verslaggever bij de wapens kon komen. "Kinderlijk eenvoudig en zonder enige vorm van controle en legitimatie", zo stelt CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij in schriftelijke vragen.
Daarom wil zij van het provinciebestuur weten wat zij kan doen om de situatie te verbeteren. Ook vraagt Werrij of überhaupt bekend is dat er zo'n grote wapenopslag in Luik is.

Veiligheidsbeleid

De CDA-fractievoorzitter noemt het van groot belang dat het veiligheidsbeleid in de buurlanden op orde is. Want terrorisme en criminaliteit laten zich niet door landsgrenzen tegenhouden. Sterker nog, ze profiteren van verschillen op rechtsgebied aan weerszijden van de grens, aldus Werrij.
De Euregio Maas-Rijn bestaat uit Belgisch- en Nederlands Limburg, de regio Aken, de provincie Luik en de Duitstalige Oostkantons in België.