Veelbesproken Bosman aast op zetels in Roermond

© ANP
De veelbesproken politicus Cor Bosman doet tijdens de naderende gemeenteraadsverkiezingen een gooi naar een plek in de Roermondse politiek.
Hij doet dit met zijn partij Partij voor Leefbaarheid en Democratie, zo zegt hij tegen L1 Radio.Mislukte poging

In 2014 probeerde Bosman ook al een zetel in de Roermondse raad te veroveren, maar die poging mislukte. "Dat weerhoudt ons niet om het nu opnieuw te proberen, omdat we overtuigd zijn van onze kwaliteiten en toegevoegde waarde."


Stilstaande stad

Bosman wil politiek Roermond in rustiger vaarwater brengen. "De laatste jaren was de politiek in Roermond behoorlijk in beweging. Het was iedereen tegen Jos van Rey en zijn partij LVR. Alleen maar coalitie tegen oppositie. Daardoor is de stad stil blijven staan, er werd geen inhoudelijke politiek bedreven. Daar doe je de stad en de kiezer geen plezier mee."


Selçuk Öztürk

In 2012 werd toenmalig Statenlid Bosman uit de PVV gezet, omdat hij collega Selçuk Öztürk een 'uitgekotst stuk halalvlees van een Turks varken' noemde. Met Öztürk is inmiddels alles uitgesproken, zegt Bosman. "We hebben elkaar de hand geschud. Ik sluit niet uit dat we uiteindelijk samenwerken met zijn partij Denk. Wij sluiten geen enkele partij uit."