Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Camiel Eurlings. © Archief L1
Het vertrek van Camiel Eurlings als IOC-lid roept in de sportwereld en de politiek wisselende reacties op.
Zo vindt oud-atleet Ellen van Langen dat Camiel Eurlings er goed aan heeft gedaan om terug te treden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. "Het is een verstandig besluit. Dit is in het belang van de sport in Nederland", aldus het erelid van de Atletiekunie vrijdag.

Kruiperige manier

Van Langen, die bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona goud won op de 800 meter, schreef twee dagen eerder in haar column in De Telegraaf al dat ze het tijd vond dat Eurlings de eer aan zichzelf zou houden. "IOC-lid Camiel Eurlings was in ieder geval druk met een soort van spijt betuigen op een manier die, naast de mishandeling zelf, extra ontluisterend was. Op een kruiperige manier excuses maken in een poging toch op het pluche van het IOC te kunnen blijven zitten."

Tweede kans

Het Limburgse CDA- Eerste Kamerlid Ria Oomen betreurt daarentegen het vertrek van haar partijgenoot. "Ik mocht Camiel graag. Ik vind het in- en intriest wat er gebeurd is." Ze vindt dat hij, nadat hij zijn spijt had betuigd over de mishandeling van zijn vriendin, een tweede kans had verdiend. "Zijn kop is de laatste weken op een hakblok gelegd. Ik vind niet dat we daar trots op mogen zijn."
"Ik hoop en wens voor Camiel dat het echt ophoudt en dat hij met zijn vele talenten ergens anders aan de slag kan."

Valkenburgers

Ook Eurlings' plaatsgenoten hebben er alle begrip voor dat Camiel zijn functie heeft neergelegd.

'Houdoe!'

Op Twitter wordt er uiteraard volop gereageerd op het vertrek van Eurlings. Zo reageerde columnist en sportverslaggever Thijs Zonneveld, die zich meerdere malen openbaar uitsprak over het door hem gewenste vertrek van Eurlings kort maar krachtig: 'Houdoe Camiel!' De uit Roermond afkomstige cartoonist Joep Bertrams post online een sprekende prent van het vertrekt.