Ook Maastricht wil door met legaliseren wietteelt

© L1
De gemeenteraad van Maastricht heeft in meerderheid een motie van de PvdA aangenomen om de acties voor regulering van wietteelt voort te zetten.
Het PvdA-initiatief is een reactie op een motie van CDA’er Peter Oskam in de Tweede Kamer die de regering oproept juist elk lokaal initiatief voor de legalisering van wietteelt geen enkele ruimte meer te geven. Die motie kreeg een nipte meerderheid in de Kamer.

Venlo en Heerlen

PvdA, D66, SP, GroenLinks, SBM en PVM droegen het stadsbestuur daarop op het tegengeluid vanuit Maastricht, waar ook Venlo en Heerlen zich bij aansluiten, over te dragen.
Aanvankelijk stelde de PvdA zelfs dat Maastricht ‘het Haagse dictaat naast zich neer diende te leggen’, maar dat schoot veel partijen dinsdag in het verkeerde keelgat.

Den Haag

Voornaamste kritiekpunt daarbij was dat de raad daarmee de nieuwe burgemeester Annemarie Penn in een onmogelijke situatie dwingt door nog voor haar aantreden de relatie met Den Haag op scherp te zetten. Uiteindelijk schrapte de PvdA die zinsnede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!