Schot in samenvoeging geschiedeniscentra Limburg

© Kadaster
Het provinciebestuur verwacht dat korte termijn een voorstel op tafel ligt voor een fusie van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) en het Regionaal Historisch Centrum (RHCL).
Beiden zijn gevestigd in het voormalig Minderbroedersklooster in Maastricht.

Kwartiermaker

In antwoord op schriftelijke vragen van 50Plus zegt het provinciebestuur dat gewerkt wordt aan een aantal modellen om tot een fusie te komen. Dat gebeurt met ondersteuning van kwartiermaker erfgoed Ard van der Tuuk die een paar maanden geleden door de provincie is aangesteld. Het fusiemodel dat op dit moment de meeste kans lijkt te maken, is een zogeheten Gemeenschappelijke Regeling. Daarbij treedt de provincie toe tot het bestuur van de nieuwe organisatie.

Aan zet

De provinciale politiek drong een klein jaar geleden aan op een nieuwe poging tot fusie van SHCL en RHCL. Onder meer via een - uiteindelijk ingetrokken - motie van 50Plus. Volgens het provinciebestuur zijn de organisaties zelf 'vooralsnog aan zet' om te komen met een voorstel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!